Ghid pentru alegerea marimii potrivite a incaltamintei

Majoritatea persoanelor care cumpara incaltaminte online se pot confrunta cu greutati in alegerea marimii potrivite si de aceea iti punem la dispozitie acest ghid. Pentru a nu exista nici un dubiu ca marimea comandata pe site-ul ubita.ro este potrivita pentru tine, iti recomandam sa masori talpa piciorului si sa comanzi in functie de corelarea dimensiunilor cu numerele de mai jos.

Atentie! Decizia asupra marimii este a ta! Daca folosesti rigla, risti sa gresesti – multe dintre riglele din comert fiind decalate- asa ca recomandam centimetrul de croitorie sau ruleta.

Deoarece exista diferente intre picioare, atat ca lungime cat si ca latime (grosimea), este recomandata masurarea ambelor picioare, alegandu-se dimensiunea piciorului cel mai lung. Picioarele au rareori aceeasi masura.

O incaltaminte poate ceda in latime cca 3-5 mm.

MASURAREA CORECTA A LUNGIMII TALPII PICIORULUI

Aseaza o coala de hartie pe podea si pune talpa piciorului pe aceasta cu o soseta sau un ciorap similare celor cu care vei purta intaltamintea (piciorul gol in cazul incaltamintei pe care o vei purta fara ciorap – saboti, sandale, etc.) si traseaza cu un creion subtire conturul talpii (foloseste un instrument de scris cat mai mic in diametru (subtire) pentru a pastra dimensiunile cat mai aproape de cele ale piciorului tau).  Pentru acuratete, apeleaza la un prieten pentru trasarea conturului, permitandu-ti, astfel, sa stai in pozitie verticala. Talpa piciorului se va masura, intotdeauna stand in picioare,  greutatea corpului fiind pe ambele picioare astfel incat talpa sa vina perpendicular pe foaia de hartie fara a inclina piciorul.
Se face conturul pe o coala de hartie si apoi se masoara lungimea talpii, de la varful (mijlocul) degetului mare pana la calcai (mijloc) (A).

Creionul trebuie tinut perfect vertical in timpul trasarii pentru evitarea intrarii acestuia sub conturul talpii.

Atentie! Masurarea lungimii talpii se face pe diagonala conform imaginii de mai sus de la mijlocul calcaiului pana la mijlocul degetului mare de la picior.
Masoara picioarele in a doua parte a zilei deoarece picioarele tind sa se umfle pe parcursul zilei.

MASURAREA CORECTA CIRCUMFERINTEI MONTURILOR

Daca ai piciorul mai lat masurarea circumferintei monturilor este foarte importanta pentru ca pantoful sa fie comod. Se pune sub talpa centimetrul de croitorie si se masoara perimetrul peste cele doua monturi.

Marime        Lungimea maxima a talpii piciorului
33           |      22 cm
34           |      22.7 cm
35           |      23.3 cm
36           |      24 cm
37           |      24.7 cm
38          |      25.3 cm
39          |      26 cm
40          |      26.7 cm
41           |      27.3 cm
42          |      28 cm

Pentru a-ti comanda perechea potrivita de cizme sau ghete, te rugam sa urmaresti cu atentie instructiunile de mai jos.

MASURAREA CORECTA A CIRCUMFERINTEI GLEZNEI

Potrivirea perfecta a unei cizme realizate la comanda este conditionata si de cunoasterea exacta a circumferintei gleznei piciorului.

Masurarea gleznei este o procedura simpla, desi gasirea locului exact pentru masurarea acesteia poate deveni dificila. Din acest motiv, daca nu esti sigura ca poti obtine o masurare exacta a circumferintei gleznei, poti cere ajutorul unui profesionist.

Glezna trebuie sa fie flexata pentru a inregistra o masurare precisa, in caz contrar, masurarea poate fi incorecta.

Miscati centimetrul aplicat orizontal in jurul gleznei, nici prea strans dar nici prea larg, in sus si in jos pentru a va asigura ca masurati cea mai mica parte a gleznei (deasupra oaselor gleznei). Se repeta pasii pentru verificare.

MASURAREA CORECTA A CIRCUMFERINTEI GAMBELOR INAINTE DE A-TI ALEGE O PERECHE DE CIZME.

Este important sa stai cu picioarele relaxate, cu greutatea distribuita uniform astfel incat sa nu stai pe un picior mai mult decat pe celalalt, greutatea distribuita neuniform ducand la incordarea gambei solicitate si, astfel, masuratorile vor fi gresite.

Identifica punctul cel mai larg (gros) al gambelor tale si masoara-l cu un centimetru de croitorie.

Acum, ca ai aflat circumferinta gambei piciorului, iti poti comanda perechea preferata de incaltaminte.

WhatsApp chat