13 moduri inedite de a-ti lega sireturile la pantofi

27.06.2019

Exista numeroase moduri prin care iti poti lega sireturile de la pantofi, care nu doar ca pot fixa mai bine pantoful pe picior, dar pot da si un aer aparte incaltarilor pe care le porti.

Fie ca alegi sa porti o pereche de pantofi oxford sau optezi pentru o varianta cu toc mic sau mediu, iata cele mai interesante tehnici prin care poti lega sireturile intr-un mod chic.

Tehnica incrucisata

Este o varianta clasica, rapida, pentru care opteaza cele mai multe persoane. Poate fi folosita pentru orice tip de pantofi – fie ca vorbim despre pantofi de dama din piele, facuti la comanda sau nu, ori pentru partener, metoda incrucisata de legare a sireturilor se realizeaza in cativa pasi simpli. Incepe prin a introduce siretul pe dedesubt prin ochiurile 1 si 2 de la varful pantofului. Din ochiul numarul 2 mergi cu siretul spre numarul 3 (de pe partea dreapta a pantofului), introducandu-l tot de la interior spre exterior. Capatul siretului din numarul 2 va trece pe deasupra celuilat, formandu-se astfel un x, de aici si numele de metoda incrucisata. Se continua in acelasi mod pana la final.

Tehnica incrucisata cu alternare

Daca tocmai ti-ai comandat o pereche de pantofi de pe un magazin online de incaltaminte si ai vrea sa schimbi un pic stilul pantofilor, acorda atentie metodei prin care legi sireturile. Noi iti propunem sa incerci metoda incrucisata cu alternare, astfel: incepi de la varful pantofului, trecand siretul pe exterior prin ochiurile 1 si 2, dupa care mergi cu siretul de la ochiul 2 spre 3 si introdu-l pe interior, apoi alterneaza pe exterior. Avantajul acestei metode este acela ca gradul de uzura al pantofilor este mai mic. Astfel, te vei bucura mai mult timp de perechea ta preferata de pantofi.

Tehnica legarii in linie dreapta (varianta Europeana)

Aceasta metoda de a lega sireturile unei perechi de pantofi din piele este considerata a fi una dintre cele mai uzuale din Europa. Incepe prin a introduce siretul prin ochiurile 1 si 2 (de la varful pantofului, de la stanga la dreapta), prin exterior, apoi din 2 mergi pe diagonala in ochiul 3, iar din 3 pe exterior spre ochiul 4. Capatul siretului introdus in ochiul 1 trebuie sa ajunga in ochiul 6, pe dedesubtul celorlalte, iar din 6 spre 7 prin exterior. Capatul siretului ramas la ochiul 4 trece pe dedesubt spre ochiul 7. Capatul siretului de la ochiul 5 se introduce pe dedesubt, pe diagonala, in ochiul 8.

Tehnica legarii in linie dreapta nr.2

Aceasta metoda elimina din start incrucisarile care se fac in varianta Europeana si este foarte comoda, fie ca alegi sa o folosesti in cazul unor pantofi office sau cand porti ghete realizate la comanda. Incepe prin a introduce siretul prin exteriorul ochiurilor 1 si 2, la fel ca in cazul metodei anterioare, dupa care din ochiul 2 mergi pe interior in ochiul 4, apoi prin exterior in ochiul 3.  Din ochiul 1 mergi pe interior in ochiul 5, iar de aici mergi pe exterior in ochiul 6 si pe interior ajungi cu siretul la baza pantofului in ochiul 8, la fel ca si pentru partea stanga a pantofului.

Tehnica “ciclismului”

Aceasta tehnica de legare a sireturilor se numeste asa, intrucat este recomandata pentru incaltarile sport, pe care le folosim de cele mai multe ori la alergat sau la ciclism. Pentru a-ti lega sireturile astfel, incepe prin a introduce siretul in ochiurile 1 si 2, pe dedesubt, apoi capatul din ochiul 2 merge prin exterior in ochiul 4, dupa care, tot pe dedesubt, ajunge in ochiul 3. Capatul siretului iese prin ochiul 1 si va intra in cel de-al 5-lea pe exterior, iar siretul ajuns la in 3 va fi tras prin exterior pana la ochiul 7, dupa care va fi introdus pe dedesubt in ochiul 8. Revenim la siretul ramas in ochiul 5, care va fi tras pe dedesubt in ochiul 6.

Tehnica romana

Se numeste astfel deoarece modul in care sunt legate sireturile imita putin literele romane. Aceasta tehnica de legare a sireturilor se potriveste de minune lao pereche de pantofi eleganti de seara din piele, atunci cand sunt asortati cu rochii sau fuste. Iata cum se procedeaza: siretul se introduce de la varful pantofului, in ochiurile 1 si 2, din exterior spre interior, dupa care capatul din primul ochi se introduce pe dedesubt in ochiul 3, iar cel din ochiul 2 in ochiul 4. Siretul care iese din ochiul 3 ajunge in al 6-lea pe exterior, iar cel din 4 ajunge pe deasupra celuilat in ochiul 5. Ambele capete ale sireturilor se baga pe dedesubt in ochiurile succesive si se strang.

Tehnica legarii rapide

Aceasta tehnica de legare a sireturilor este potrivita atat pentru pantofi, cat si pentru ghete cu 6 pana la 8 perechi de ochiuri. Pentru un look mai rebel, poti asorta sireturile legate astfel cuo pereche de pantofi argintii, aurii sau cu cei in culori pastelate. Cum se procedeaza: incepe cu ochiurile de la varful pantofilor si introdu siretul din exterior spre interior in ochiurile 1 si 2. Din ochiul 2 siretul se trage pe dedesubt in ochiul 5, apoi se introduce prin exterior in ochiul 6 si din 6 pleaca prin interior in ochiul 7. Capatul siretului din ochiul 1 trebuie sa ajunga in ochiul 4 pe dedesubtul celuilalt si din 4 in ochiul 3, dar de data aceasta pe exterior. Din ochiul 3 porneste catre ochiul 8 pe deasupra siretului de pe interior.

Tehnica zig-zag

Tehnica zig-zag poate fi realizata rapid, in doar cativa pasi: Mai intai, introdu siretul pe exterior in primele 2 ochiuri de la varful pantofului, dupa care capatul siretului din primul ochi se introduce pe exterior in ochiul 4, iar cel din ochiul 2 se introduce pe deasupra celuilalt in ochiul 3, tot pe partea exterioara. Siretul din ochiul 3 merge spre ochiul 5 pe interior, iar cel din ochiul 4 in ochiul 6, iar din 6 ajunge in 7 din interior spre exterior. Siretul care iese din ochiul 5 merge pe dedesubtul celuilalt in ochiul 8.

Tehnica fabricantilor de pantofi

Mai intai se introduce siretul in ochiurile 1 si 2 din exterior spre interior, dupa care capatul siretului din ochiul 1 trebuie sa ajunga in ochiul 4 pe interior, iar din 4 in 3 pe partea exterioara. Din 3 porneste pe diagonala in ochiul 6, iar din 6 in 5 pe exterior, urmand sa ajunga in 8 pe partea interioara. Capatul siretului ce porneste din ochiul 2 ajunge pe diagonala in ochiul 7 printre cele doua randuri de sireturi deja formate. Aceasta tehnica de legare a sireturilor este folosita deseori de catre fabricantii de pantofi din piele, fiindca este usor de realizat si se potriveste oricarui model de pantofi

Tehnica buclelor

Aceasta tehnica de legare a sireturilor se asorteaza cu precadere pantofilor din piele intoarsa, pe care ii poti asorta unui top asimetric crosetat. Cum se procedeaza in cazul metodei “buclelor”? Mai intai trebuie sa introduci siretul in ochiurile 1 si 2 din interior spre exterior. Capetele siretelor se introduc pe interior in ochiurile succesive, insa se intrepatrund la mijloc, formandu-se o bucla. Se procedeaza la fel pana la ultimele ochiuri.

Tehnica steluta

Iti poti personaliza perechea preferata de pantofi de dama din piele 100% naturala prin modul in care le legi sireturile. Tehnica steluta da o nota aparte incaltarilor, asadar iata cum trebuie sa procedezi: siretul se introduce din exterior spre interior in ochiurile 3 si 4, dupa care din 3 trebuie sa ajungi pe interior in ochiul 1, iar din 4 in 2. Din ochiul 1 tragi siretul pe exterior pana in ochiul 6. Diagonala formata trebuie sa fie neaparat pe sub linia trasata orizontal. Tot pe orizontala porneste si capatul siretului din ochiul 2 spre ochiul 5, pe sub linia orizontala, dar pe deasupra primei diagonale. La final, capetele siretelor din ochiurile 5 si 6 se trag pe interior catre ochiurile 7 si 8.

Tehnica in V

Sa facem un mic exercitiu de imaginatie: ai o pereche de pantofi bleumarin, realizati la comanda, si desi atrag atentia prin culoare si stil, ai vrea sa ii pui si mai mult in valoare. Ei bine, poti face acest lucru prin tehnica pe care alegi sa o folosesti atunci cand vine vorba de legatul sireturilor. Noi iti propunem tehnica in V, deoarece este o metoda inedita in atrage atentia asupra pantofilor tai. Mai intai, introdu siretul in ochiul 2, din interior spre exterior apoi traseaza cu el o linie orizontala pana in ochiul 1. Capatul siretului din ochiul 2 se introduce pe dedesubt in ochiul 4. Din ochiul 2, siretul porneste pe diagonala catre linia verticala fomata intre ochiurile 2 si 3 si o inconjoara din interior spre exterior, dupa care ajunge pe exterior in ochiul 3, iar din 3 in 5, de data aceasta pe interior. Astfel avem format un prim V pe orizontala. Pentru cel de-al doilea V procedam astfel: siretul din ochiul 4 este tras din interior spre exterior, dupa care ajunge pe diagonala la linia verticala formata intre ochiurile 3 si 5 si o inconjoara la fel ca in cazul primului V format. Tehnica se continua in aceeasi maniera pana la ultimele ochiuri. Dupa ce ai terminat cu primul pantof, poti trece la cel de-al doilea si daca vrei sa obtii un look simetric, poti opta pentru legatul sireturilor in oglinda.

Tehnica jumatatii

Pentru realizarea acestei tehnici, ai nevoie de sireturi in doua culori. Daca nu gasesti cu usurinta, poti oricand sa vopsesti sireturile in culorile tale preferate. Astfel, tehnica jumatatii iti va pune in valoare pantofii din piele intoarsa sau orice alt model preferat. Iata ce ai de facut: Siretul se introduce pe interior din ochiul 2 catre ochiul 1, apoi din ochiul 1 porneste in diagonala catre ochiul 4, unde se introduce din interior spre exterior. La fel se procedeaza si cu capatul siretului ce porneste din ochiul 2. Astfel, avem format un X. La fel se procedeaza si pentru celelalte ochiuri, tinand cont ca siretul de pe partea dreapta trece mereu pe deasupra diagonalelor formate de la stanga la dreapta.

BLOG
WhatsApp chat